Ingrediënten voor een bakvorm van ongeveer 24 cm rond en 20x20 cm vierkant
♣ 5 Eieren
♣ 150 gram Suiker
♣ 125 gram Bloem
♣ 25 gram Maïzena
♣ 1 zakje Vanillesuiker
♣ snufje Zout
♣ Boter om in te vetten
Bereidingswijze
Doe eerst de eieren in een kom met heet water.
Gebruik geen kokend water, gewoon heel heet water uit de kraan.
Controleer af en toe de temperatuur van het water,
als het teveel afkoeld doe je nieuw heet water erbij.
De eieren moeten ongeveer 30˚C zijn.
Als de eieren in het water liggen zet je ondertussen de spullen klaar
150 gr suiker, 125 gr bloem (eerst de bloem zeven, zodat er geen klontjes inzitten),
25 gr maïzena, snufje zout en één zakje vanillesuiker.
Zet het bakblik met de bodem op bakpapier en omtrek de bodem met een potlood.
Knip de vorm uit en controleer of de vorm past.
Het bakpapier moet net niet de randen raken, anders kan de onderkant van biscuit beschadigen.
Vet de bakvorm in en bestuif het met bloem.
Haal de eieren uit het water en breek ze in een beslagkom voegt de suiker en de vanillesuiker toe
en mix dit voor minimaal 10 minuten tot dat je een lichtgele schuimige massa hebt
(je moet minimaal 10 minuten op hoge snelheid mixen, dus een elektrische mixer is in dit geval wel verstandig)
Voeg nu de 125 gr gezeefde bloem, 25 gr maïzena en een snufje zout bij de lichtgele schuimige massa toe.
Schep het voorzichtig door het mengsel. Doe het beslag in de bakvorm 20x20 en
zet het in de voorverwarmde oven, temperatuur 175˚C, baktijd ongeveer 45 minuten.